woensdag 26 oktober 2022

Een wagen vol

Vanmorgen ben ik weer eens aan het opruimen geslagen. Ik had mijn bodywarmer aangetrokken, maar bij de loods aangekomen bleek dat ding net te warm. Dus die ging weer uit. Binnen een half uur had ik de Matrix vol karton. Ik had de achterbank neergeklapt omdat ik alle ruimte nodig had. Gevolg was wel dat de klep niet meer dicht kon. Geen nood, want de Milieustraat is niet zo ver verwijderd van de loods.
Ik had ook nog wit piepschuim liggen en nog wat ander afval. Maar dat ging niet in één keer mee. Het kwam op twee ritten neer. Toen ik tijdens de eerste keer moest wachten vanwege een voorganger, keek ik rustig toe hoe die meneer nogal verstrooid bezig was.
Zo bleek hij zijn bankpas voor de scanner te houden in plaats van zijn milieupas. Hij stond met de auto dermate naar rechts, dat hij uit de auto moest komen om zijn pas aan te bieden. Hierbij stond hij zelf naast de weegbrug. Hij had een soort housebroek aan waarvan de broekspijpen in zeer kleurige kousen verdwenen. Het geheel stond op witte slippers. Hij zag er aanzienlijk ouder uit dan ik. Maar wellicht komt dat vanwege mijn en zijn kleurtje. Om de wachttijd te vergroten, liet hij ook nog zijn bankpas vallen. Die kwam onder zijn auto terecht. Dus meneer moest door de knieën. Toen hij eindelijk klaar was, zat hij een tijdje in zijn auto terwijl de slagboom geduldig omhoog stond. Ik heb alle tijd dus kon ook ik geduldig zijn manier van doen en laten volgen. Na het legen van de Matrix stond hij weer voor me bij de uitgang. Ook daar ging het weer wat onhandig. Weer de auto veel te veel naar rechts, zodat hij zijn pas niet vanaf zijn stoel kon aanbieden. Weer uit de auto, weer zijn pas laten vallen en weer een langdurig gebeuren in de auto voordat hij vertrok. Ik hoop dat het bij mij nog even zal duren eer ik zo bezig ben.