vrijdag 21 oktober 2022

Het blijft puzzelen

Als eerste betrokkene heeft Zweden aangegeven dat de resultaten van het onderzoek naar de sabotage van de Nord Stream leidingen niet openbaar gemaakt zullen worden. De EU en de VS moeten daarover beslissen. Nou, dan weet ik wel wat die bevindingen inhouden. Nogmaals, in die periode waren in die omgeving NAVO oefeningen gaande inclusief duikoefeningen van de Britse marine. Ik wacht nog af.
De moderne puzzels leiden af en toe tot gepuzzel van mijn kant. De omschrijvingen laten soms te wensen over. Soms twijfel ik aan de kennis van onze taal. Zo vermeldt een omschrijving "Sport waarbij je moet rennen". De oplossing was : Atleet. Mijn Nederlands zegt mij, dat een sport atletiek is en de beoefenaar ervan, de sportman, een atleet. Zo was ik ook naarstig op zoek naar een Automerk, dat met een P moest beginnen. Het bleek Polo te zijn. Volgens mij is dat geen automerk, maar een model van het automerk Volkswagen. De Polo zelf kent diverse types. Moeilijk hè? Een schuifje blijkt een Connector te zijn. Leve de technische kennis! Ik dacht direct aan sluitwerk, zoals een grendel. Google laat alleen materiaal uit de elektrawereld zien. Een Wegafsluiting is een Tol. Volgens mij kan je ook daar na betaling gewoon doorrijden. Tolwegen zijn in principe niet afgesloten, want dan hoef je daar ook geen tolhuisje te plaatsen en te bemannen / -vrouwen /-mensen / - e.o. en te betalen. 
Eerder schreef ik over Engelstalige woorden als oplossing. Zo kende Mooi als oplossing Nice. Niet leuk dus. Maar ik verbaas me wel over het feit, dat het zo triest gesteld is met de kennis van de Nederlandse taal.