vrijdag 21 oktober 2022

Amerika : een bedreiging voor de wereld

Joe Biden geeft aan dat hij bang is voor zijn politieke tegenstanders, de Republikeinen. Komende maand zijn er immers weer verkiezingen en veel Amerikanen schamen zich voor hun seniele president en zijn het oneens met diens politiek. Vooral die in eigen land, die geleid heeft tot torenhoge kosten en grote onvrede.
Volgens Biden hebben de Republikeinen geen verstand van zaken. Zo'n uitspraak is weer een zwaktebod. Trump zei, dat het beter is om met Rusland goede relaties te onderhouden. Niet alleen omdat men daarmee meer bereikt dan het wapengekletter. Volgens Trump zijn er meer dan 1.300 redenen om de vrede te bewaren. Trump doelde met dat getal op de aanwezige kernraketten in Rusland. "Je wilt niet met Rusland te maken krijgen als het echt boos is!", waarschuwde hij toen. Reden voor de Democraten om weer een onderzoek te starten naar Trump. Ze verdachten hem van geheime afspraken met Poetin. Tot op heden heeft geen enkel aanklacht tot een veroordeling geleid. Maar de Democraten blijven volhouden. Tijd en energie steken in de echt belangrijke zaken lijkt mij beter. Maar blijkbaar ontbeert het de Democraten aan deskundigheid.
Deskundigen beweren dat Rusland zelf nog niet eens echt een oorlog voert. Het houdt veel modern wapentuig nog achter de hand. Ze zeggen ook, dat vanwege de aanvallen op de nutsvoorzieningen van Oekraïne Rusland bezig is het Oekraïense volk tot nadenken te dwingen in de geest van : "Dit zijn de gevolgen van de politiek van jullie leiders." Eindelijk een gerespecteerd iemand, Jeffrey Sachs, die voor de waarheid opkomt.