vrijdag 14 oktober 2022

Niet het klimaat

maar het milieu moet aangepakt worden. Met een beter milieu wordt het klimaat minder negatief beïnvloed. Helaas wordt het milieu slechts matig verbeterd. Mensen vervuilen hun omgeving nog steeds. Langs de bekende fietsroutes ban de jeugd ligt veel zwerfvuil. De jeugd die wel naar Den Haag gaat om voor het klimaat te demonstreren en niet begrijpt dat verbeteringen bij hen zelf beginnen. Van Gekke Greta mag Duitsland voorlopig nog kernenergie gebruiken. Meneer Scholtz en de zijne halen opgelucht adem. Greta zal ongetwijfeld ook in aanmerking komen voor een of andere Nobelprijs.
De grote vervuilers blijven nog steeds buiten beeld. Maar het kan nog gekker. Rutte c.s. gaan cruiseschepen inzetten om asielzoekers op te vangen. Weet je iets omtrent de vervuiling van zo'n cruiseschip? En dan ligt zo'n reuze vervuiler dus gewoon in een grote stad, terwijl onlangs besloten is dat cruiseschepen hun motoren moeten uitzetten als ze aan de kade liggen. Vanwege die enorme vervuiling. Leve de intelligente overheid! Gerekend naar rederij is de Amerikaanse reder Carnival met haar cruiseschepen de grootste vervuiler van de wereld.

???
Zie je soms ook de tekst Klimaatgemiddelde met getal onder een weerbericht staan? Ook bedoeld omwille van de klimaatpropaganda. Het gemiddelde wil zeggen de pieken en dalen opgeteld en gedeeld door het aantal metingen over een aaneengesloten periode. Waar komt dat gemiddeld cijfer vandaan? Van de week die men voorspelt wordt geen gemiddelde vermeld. Daarvan ziet men enkel de pieken en dalen in temperatuur. Het zou van oprechtheid getuigen, wanneer men van de voorspelling / verwachting ook het gemiddelde aangeeft. Samen met het gemiddelde van dezelfde week een jaar geleden. Maar ja, dat zou eerlijk zijn en dat komt de politieke correctheid niet ten goede. Wie wat meer wil weten over dit soort cijfers (gemiddelden) moet hier maar eens kijken. Daar kan je zien hoe grillig het weer is. Al decennia, zo niet eeuwen lang. Net zoals de stijging van de temperatuur. En nee, ons landje is niet richting de zon afgedreven.