maandag 24 oktober 2022

Uit de context

Vanmorgen geen nieuws uit Oekraïne. Is daar afgelopen weekend niets gebeurd? Was er een pauze in de gevechten? Welnee. Maar men meldt liever niet dat Oekraïense militairen een kerncentrale beschieten. Over de grote verliezen aan Oekraïense kant in het oosten ook geen nieuws. Ook het feit dat veel nieuw westers militair materieel problemen opleveren vanwege kinderziektes en gebrek aan kennis is natuurlijk ook geen nieuws. Dat China zijn grote tegenstander Amerika economisch en financieel bij de strot heeft, is ook geen nieuws. Evenmin dat Rusland geen brandstof (uranium) meer levert voor de Amerikaanse kerncentrales (gaat Amerika weer een land binnenvallen vanwege uranium?). Het opvangen van het energietekort in Amerika komt zodoende nog meer in het gedrang; geen olie en geen uranium.
Weer zo'n typisch Nederlands msm nieuwsbericht, waarin men zaken geheel uit de context trekt. In het bericht over vermeende 'de aanval' (hahaha!) op journaliste Merel Ek verzuimt men gemakshalve even aan te geven binnen welke context zij aangesproken werd door de politicus van de FvD. Het is heel normaal om tegenstanders c.q. critici van het kabinet weg te zetten met de meest walgelijke kwalificaties. Iets wat zich ook maatschappelijk voordoet. Wie het oneens is met een ander is plots een nazi, een Hitler, antisemiet, complotdenker enz. Als ik de smerige reactie van Hugo de Jonge lees over dit incident, dan zie ik weer de pot en de ketel. Immers, was het niet Hugo de Jonge die met zijn Gestapo achtige opmerkingen ('we weten wie het zijn en we weten waar ze wonen') vaccinweigeraars met geweld wilde laten injecteren? Beau van Erven D vond het een uitstekend plan. In het programma VI laat met name Johan Derksen maar al te vaak blijken, dat bij voetballers de intelligentie in de benen zit. Ze kunnen enkel schoppen en trappen.
Ach, het begon allemaal ten tijde van Pim Fortuyn. Die arme man is geliquideerd omdat zijn politieke tegenstanders met hulp van de journalistiek / media hem als een nazi en racist afgeschilderd hebben. Maar helaas hebben veel politici en journalisten uit die moord de verkeerde lessen getrokken. Ze hebben geconcludeerd dat ze op deze walgelijke manier van reageren ook van andere tegenstanders kunnen afkomen. Daar is in het publiek altijd wel iemand te vinden die zich zover laat opnaaien door de media en tot moord overgaat.
En wat Merel Ek betreft : wie de bal kaatst enz. Maar dan reageert de journalistiek zoals verwacht : wel uitdelen, maar liever niet incasseren. Als dat laatste moet gebeuren gaan ze huilen. En met hen huilen de politici mee in het journalistieke bos. Want ook politici kunnen wel uitdelen maar niet meer incasseren. Ook de journalistiek verspreidt leugens. Een gevolg van gebrek aan kennis, deskundigheid.