dinsdag 18 oktober 2022

Dutch softies

Als ik bepaalde uitspraken van rechters lees, begrijp ik best dat criminelen uit andere landen om ons rechtssysteem lachen. De strafmaten die men hier hanteert, worden door hen vanwege de 'peanuts' uitstraling gewoon ingecalculeerd. Het is meer een kwestie van even in de nor verzorgd en wel tot rust komen met een grote kans op vervroegde vrijlating. En anders verlaat je het land met de wagenwijd openstaande deuren. Een schrijnend voorbeeld van ons woke rechtssysteem las ik vanmorgen in het nieuws.
Een jongeman is veroordeeld tot een straf van 10 jaar gevangenis. Hij heeft twee meisjes die op een scooter zaten doodgereden. De dader / automobilist reed met zeer hoge snelheid door een rood verkeerslicht. De verkeersaso van 24 jaar had in vier jaar tijd 54 geconstateerde verkeersovertredingen begaan. Dat hij toch over een rijbewijs beschikte, maakt in mijn beleving Justitie en het CBR tot mededaders. De straf slaat dus nergens op ; 5  jaar per vermoord meisje. Een rijverbod zal geen enkel effect hebben bij deze moordenaar. Ik denk dat de rechter met zijn vonnis de nabestaanden nog meer leed berokkend heeft.
Hetzelfde systeem heeft ertoe geleid, dat een beruchte vrachtwagenchauffeur met opzet verkeersagenten aanreed. Meneer werd ontzien en mocht gewoon blijven rijden. Er waren niet genoeg slachtoffers gevallen.