maandag 24 oktober 2022

Slappe koffie

Terwijl Oekraïense troepen de door Russen bezette kerncentrale in Zaporizja beschieten, maken wij ons druk over andere zaken.
We worden van alle kanten genaaid. Prijzen schieten omhoog en de kwaliteit en/of inhoud van producten omlaag. Het is ons de laatste tijd opgevallen, dat de aanbiedingen van koffiepads voor onze Senseo slappe koffie opleveren. Het is net alsof ik een gebruikte pad nogmaals gebruik. Zo slap is de koffie. Het zijn nota bene nieuwe (regular en cafeïne vrije) pads, zo uit de verpakking. We moeten voortaan maar de verpakking en de kassabonnen bewaren, zodat we in geval van herhaling ermee terug naar de winkel kunnen. Maar ach, wie weet is er straks enkel surrogaat koffie te koop. Weer een stap terug in de tijd.
Ik zag trouwens dat veel 400 gram verpakkingen nu 300 gram zijn. En dan maar roepen Aanbieding!! Het is net zoals met de brandstof van Tinq. Daar krijg je gedurende het weekend 15 eurocent korting per liter op. Maar dan wel gerekend vanaf de adviesprijs per liter. Dat resulteert dan in netto 2 cent per liter korting. Daarvoor hoef ik niet om te rijden.
Philips reikt de arbeidsmarkt de helpende hand toe. Het bedrijf gaat personeel ontslaan. In Nederland zo'n 400 medewerkers. Gelukkig barst het hier van de vacatures. Komt bij dat er veel meer geld nodig is om al die nieuwkomers hier 'gratis' te kunnen opvangen. De kwestie rond de schadeclaims vanwege de slechte apneuapparatuur betreft niet alleen gebruikers van de apparaten. Ook de beleggers willen geld van Philips zien. Het laatste geeft aan hoe beleggers in oorlogstuig in hun handen wrijven vanwege de oorlogen in het algemeen en die in Oekraïne in het bijzonder. Onder die beleggers bevindt zich de miljardairtop van deze arme wereld.