donderdag 27 oktober 2022

Antisemitisme

Het is al langere tijd zo, dat ik iemand niet meer op zijn daden mag aanspreken. Zelfs een journaliste die onzin uitkraamt mag daarop niet aangesproken worden.
Rapper Kanye West heeft zich diverse keren anti Joodse uitspraken gedaan. Ik weet niet wat ie gezegd of  geschreven heeft, maar het is tegenwoordig wel zo dat als je kritiek op Israël hebt je een antisemiet genoemd wordt. Het is voor mij ook raar, dat westerse landen in het algemeen alleen over terreur spreken wanneer andere, niet-westerse landen of inwoners ervan dat doen. Het geeft aan hoe hypocriet mensen zijn. Westerse landen maken zich ook geregeld schuldig aan terreur. Maar dan wordt het anders genoemd. Zoals 'herstellen van de democratie' of 'verjagen van een dictator' en anders beweert men wel dat een land een gevaar voor de wereldvrede oplevert. Allemaal smoesjes om op legale wijze tot terreur te kunnen overgaan. Israël maakt zich daar dagelijks schuldig aan. Tenminste, voor wie ook naar de Palestijnen wil luisteren en hun reportages wil zien. Israël doodt zonder gedoe een aantal ongewapende Palestijnse demonstranten. Maar o wee als er ook maar één Israëlische militair of burger gedood wordt. Dan is de ophef groot en zijn 50 dode Palestijnen voor Israël niet genoeg. De moord op een Palestijnse journaliste verdween ook in de prullenbak met de vermelding 'ongelukje'. 
Wapens leveren aan Arabische landen is naar mijn idee ook een vorm van antisemitisme. Lekker de eigen handen schoonhouden en anderen de Jodenvervolging laten doen. O.a. Amerika, Engeland en Duitsland doen dat op die manier. Het westen maakt graag gebruik van terreurgroepen als het hen uitkomt. Op dit moment strijden leden van terreurorganisaties in Oekraïne. Da is weer ergens logisch, want ze zijn dikke maatjes met de nazi's daar. Beiden hebben de pest aan Joden. Duitsland verstrekt hen wapens. Een verkapte vorm van Jodenhaat, die gedeeld wordt met de EU staten.
Kortom, het antisemitisme tiert welig in het westen. Al doet de quasi ophef over Kayne West anders vermoeden. Israël roept het antisemitisme bijna dagelijks dus ook over zichzelf af.