donderdag 13 oktober 2022

Samen onder de douche

Ik heb toch maar even nog eens goed in de spiegel en mezelf in de ogen gekeken. Maar nog begreep ik niet waarom men mij niet uitnodigt voor de koffie of de thee. Nota bene nadat ik recent nog spontaan hulp verleend heb. Al moet ik wel bekennen, dat ik af en toe ook alleen gevraagd wordt. Maar dat gebeurt pas nadat men ook eerst naar Sonja's aanwezigheid heeft geïnformeerd. Die was alle keren niet thuis. En anders had ik haar natuurlijk ook meegevraagd. Ik het maar van me afgezet en via de wastafel door het riool weggespoeld. Er zijn leuker dingen op de wereld. 
Vandaag ben ik met de stofzuiger onder de douche gegaan. Huh? Is dat dan leuk? Nee, maar wel handig gezien de hoge energiekosten.
Het werd weer eens tijd om de behuizing van de opvangbak helemaal schoon te maken. Als eerste heb ik de opvangbak helemaal uiteen gehaald. Vervolgens heb ik met de compressor de onderdelen ontdaan van stof. Tja, en toen dacht ik : en nu water. Het liefst warm water en zeep. Via die gedacht kwamen we dus samen onder de douche terecht. Zo'n douche verspilt erg veel water. Dus heb ik een emmer naast me gezet, terwijl ik mijn rimpelig lijf schrobde. Met het opgevangen water heb ik later de onderdelen van de Quigg schoongemaakt. Vooral het ronde filter, een soort spons (links boven op de foto), bevatte nog veel stof. Ik heb de onderdelen buiten in de zon te drogen gelegd. Ik heb het filter voor de montage met een luchtverfrisser behandeld. Voorlopig kan ie er weer tegen.