zaterdag 1 oktober 2022

Afkijken

Prachtig al die fora en de YouTube video's! Wat een interessante informatie. Ik heb er tot op heden erg veel van opgestoken ten behoeve van mijn kluswerk. Bijna niets is nieuw. Er is altijd wel iemand die een soortgelijk probleem heeft gekend. Ook de opgedane ervaringen met producten vind ik erg leerzaam. Al houd ik wel een slag om de arm, want ook met recensies wordt geknoeid. Natuurlijk kom ik ook veel gezeur, jaloezie en asogedrag tegen. Maar daar lees ik maar overheen.
Zelf krijg ik ook soms van die reacties. Iemand stelde voor dat ik naar Rusland moest emigreren. Louter omdat ik probeer beide kanten van de oorlog te volgen. Als ik zou emigreren naar oost Europa dan zou ik eerder voor Hongarije kiezen. Trouwens, als iemand geïnteresseerd is in sinaasappels of apen of meeleeft met anderen in het buitenland, moet ie dan emigreren? Het zijn opmerkingen van kortzichtige mensen met bekrompen gedachtegangen. Aan de andere kant : zo leer ik ook mensen kennen.

Op dit moment ben ik wat nadrukkelijker aan het zoeken naar andere vormen van energie en energie opwekken. Vanwege de hoge prijzen. Ik heb dat al eens eerder gedaan, maar om andere redenen. Dat was ten tijde van het huisje in Beekbergen. Dat had geen nutsvoorzieningen. Het lastige was toen, dat de technologie nog niet bestond of nogal prijzig was en het huisje wat verscholen in het bos stond. Er kwam geregeld ongewenst bezoek, dat soms vernielingen aanrichtte. Zonnepanelen op het dak was dus geen optie, tenzij ik ze telkens weer verwijderen en meenemen zou. Ik heb wel noodgedwongen een tijdje een viertakt aggregaat gebruikt. Hij stond in een kuil en was in de stilte nauwelijks te horen. Ik heb dat apparaat alter aan iemand verkocht, die afgesloten was van de elektriciteit wegens betaalachterstand.
Toen het huisje er pas stond (eind jaren 50) had de eigenaar een paar accu's staan, waarop verlichting brandde. Als een accu leeg was, werd ie mee naar huis genomen om hem daar op te laden. Dat zou nu dus anders kunnen, dankzij zonnepanelen. Een omvormer zou nog meer mogelijkheden bieden. Het bezit van een kampeerbus heeft wat off grid kamperen betreft (vergelijkbaar met de situatie van het huisje) ook veel informatie opgeleverd. Ik kijk nog steeds af op het www en kopieer met de nodige verbeteringen oplossingen. Op z'n Japans noem ik dat.😀