vrijdag 1 juli 2016

Alleen maar slecht nieuws

Als ik het nieuws mag geloven, gaat het niet goed met ons landje. En dit keer geloof ik de berichten. Ouderen hebben moeite financieel rond te komen. Ouderen die steeds vaker in de cel belanden omdat ze boetes niet kunnen betalen. De kosten van primaire levensbehoeften stijgen alsmaar, terwijl de pensioenen dalen.
Armoe neemt toe, ook bij jonge gezinnen. Het volgen van een opleiding wordt steeds meer iets voor scholieren en studenten wier ouders goed verdienen. De manier waarop de nazaten de slaven de Bevrijding van de Slavernij willen herdenken en vieren, wordt door de nazaten van de slavendrijvers gedicteerd. Dezelfde mensen die de huidige gastarbeiders als slaven behandelen. Misschien komt er een dag waarop deze blanke slaven hun bevrijding mogen vieren.
Onze gevechtsvliegtuigen keren terug na in Syrië gebombardeerd te hebben. Hoeveel onschuldige slachtoffers daarbij zijn gemaakt, verzwijgt men liever. Ook minister Hennis heeft namens ons landje behoorlijk wat bloed aan haar handen. ZO zie je maar weer : vrouwen kunnen er ook wat van.
Het aantal zelfmoorden in ons landje is flink gestegen. Het zijn vooral mannen die daartoe besluiten. En tot slot heeft men besloten West Europa en dus ook ons landje te laten overstromen door moslims en klaplopers. O ja, echte vluchtelingen zijn en blijven altijd welkom. Het was weer een week vol goed nieuws. Zoals als altijd. Maar gelukkig hebben we het EK 2016.