donderdag 7 juli 2016

Luiken maken

de mal

Gisteren heb ik het 230 Volt circuit getest. En ja hoor, er zat een foutje in. Geen ernstige, maar toch. Tijdens het testen zag ik dat bepaalde lampen het niet deden. Ik had ze per ongeluk aangesloten op het 12 Volt circuit. Na herstel deed alles, verlichting en wandcontactdozen, het naar behoren.
Een van de ervaringen met onze caravan was, dat vanwege het vaste bed de bagageruimten onder het bed niet gemakkelijk meer toegankelijk was. Tenzij we het bed verwijderden.
de toegang
We leerden bagage die we sporadisch gebruikten tijdens het verblijf op de camping daarin op te slaan. In de camper bevindt zich ook een tweetal van die bakken onder de zitbank/het bed. Om de bereikbaarheid van die ruimten optimaal te houden, hebben we besloten extra luiken te maken aan de kopse kanten. De ruimten zijn straks dus ook van buiten (via de achterportieren) en van binnen te bereiken. Bij wijze van proef ben ik achteraan begonnen. Bij een eventuele mislukking valt het minder op vanwege de portieren. Ik was bang dat de bekleding flink zou gaan rafelen tijdens het zagen. Vooraf heb ik een mal gemaakt. Die heb ik met twee spijkers vastgezet op de bak. Vervolgens ben ik langs die mal gaan zagen. Met succes, want de bekleding rafelde niet. Het uitgezaagde deel ga ik als luik gebruiken.
Er komt een lijstje om de luikjes om het geheel wat af te werken en natuurlijk een handgreepje en/of een ordinair vingergat, dat ook voor ventilatie zorgt.. De sluiting wordt gemaakt van magneetjes. De operatie is dus geslaagd. Nu nog de overige.