donderdag 21 juli 2016

Last van heimwee?

Ben je op vakantie in het buitenland en krijg je dan heimwee? Doe niet zo raar joh! Nederland is echt niet het enige leuke land en je kinderen hebben andere dingen te doen.
Veel mensen die op campings staan gaan pas een gesprekje aan met andere gasten, zelfs buren, wanneer zij zelf of anderen vertrekken. Nou, nou, wat een sociale armoe zeg. Alsof die anderen er enkel zijn om je te helpen met het op of van z'n plaats duwen van jouw sleurhut. Ik weet dat er ook mensen zijn die zich beklagen over het feit dat ze worden aangesproken. Ze willen met rust gelaten worden, want ze zijn op vakantie. Hun vakantie. Te midden van een meute andere vakantiegangers, die zich vervelend genoeg aan bepaalde fatsoensnormen houden. Dus zeg dan aub geen 'Goede morgen' of 'Eet smakelijk', want daar worden ze inwendig boos over. Inwendig, want ze lachen wel en groeten terug of zeggen dank je wel. Zo gaat dat.
Anderen komen helemaal niet op een camping. De meesten hebben één drogreden. Ze vinden het niets om met een wc rol over het terrein te lopen! Doe ik zelf ook niet want ik ben slim genoeg om van zo'n rol slechts een paar vellen mee te nemen en die in mijn broekzak te steken. Maar ja, niet iedereen is slim. Gelukkig niet. Ze nemen wel tassen mee naar het toilethok, maar die wc rol schijnen ze om duistere redenen zwaaiend boven hun hoofd te moeten houden. Ze denken vast dat alle andere campinggasten in de veronderstelling verkeren, dat je je kont of plasser niet afveegt als ze geen wc rol zien?
Weer anderen gaan niet omdat ze geen vreemde talen spreken. Met handen en voeten, ik heb zelfs potlood en papier gebruikt, kom je een heel eind. Begin maar eerst met een paar zinnen / woorden, zoals Goede morgen, dank u wel en tot ziens. Da's al heel wat in de oren van een buitenlander.
Er staan ook veel klagers op campings. Het weer is nooit goed. En de rest van de camping inclusief de gasten ook niet. Ze willen het liefst weer terug naar de vleespotten van Egypte. Maar daar zal het voor die groep precies hetzelfde zijn.