vrijdag 8 juli 2016

Vier agenten doodgeschoten

In Amerika, waar anders, zijn vier agenten doodgeschoten. Het nieuws verrast mij niet, gezien het vuurwapengeweld van de cops tegen voornamelijk de zwarte, sorry, getinte bevolking. Wie met het zwaard omgaat enz. Het was een kwestie van tijd. Ik zou bijna zeggen : daar heeft de politie nadrukkelijk om gevraagd. Het geweld hield immers niet op. In een land waar vuurwapengebruik vrij normaal is, is zo'n reactie te verwachten. De Amerikaanse overheden doen weinig tot niets tegen het racistisch geweld van de politie tegen met name de niet blanke bevolking. Zelfs Obama laat het in mijn ogen afweten.
Vier agenten doodgeschoten. Eigenlijk valt het erg mee vergeleken met het aantal burgerslachtoffers dat door politieagenten af neergeschoten wordt. Je moet je rijbewijs tonen, maar je mag niet je hand in je broekzak steken of het dashboardkastje openen. Wie het rijbewijs niet toont, naar het kastje reikt of de hand in een zak steekt om het rijbewijs te pakken wordt beschoten. Wat een mentaliteit.
Nee, dan maar corrupte, stelende agenten. Zoals hier in ons landje. Ons landje waar een handjevol mensen zich erg druk maakt over Negerzoenen, Jodenkoeken, Zwarte Piet en een paar poppen in De Efteling.