dinsdag 12 juli 2016

Het regent

Omdat ik voor de deur in de camper bezig ben, wil Fenna er graag bij zijn. Maar dat gaat niet. Dus blijft ze in de tuin. In het begin bleef ze bij het hek zitten of liggen, zodat ze mij in de smiezen kon houden. Maar niet veel later verkaste ze naar de bank, waar ze haar eigen plekje heeft.
Ze wil zo graag erbij zijn, dat ze zelfs het onweer weerstaat! Blijkbaar is 'bij de baas zijn' voor haar een hoger doel. Daar had ik gedurende mijn loopbaan nooit last van. Integendeel. Vanmiddag werden we tijdens de wandeling overvallen door een onweersbui. Ook toen bleef Fenna zich keurig gedragen. Wel wat nerveus, maar niet echt bang. Ze heeft gewoon haar middag-lozingen gedaan. Niets aan het handje, dus want ik gebruik het zakje als handschoen. Eh, een vreemde zin. Gisteren werden Fenna en ik op het fietspad gepasseerd door zo'n fietssigaar, Dat ding ging behoorlijk hard. Fenna schrok zich een hoedje, maar ook dat was van korte duur. Ze was voorheen als de dood voor zo'n fiets. Het gaat alsmaar beter met haar en haar traumatische ervaringen.
Ik ben op de fiets de camper gaan ophalen bij de garage. Ik kwam daar als een verzopen kater aan. Omdat de garagehouder geen hond heeft, kon ik rustig naar binnen; miauw! De wagen heeft een flinke troetelbeurt gekregen. Dat kost wel wat, maar we weten nu waar we aan toe zijn. Vanmorgen heb ik het stukje aanrechtblad, waar het kooktoestelletje op komt te staan, van een aluminiumplaatje voorzien. Dat was dus buigen en kloppen. Iets wat ik niet eerder gedaan had. We gaan het toestel met vier magneten (als pootjes) aan het blad kleven. Om dat voor elkaar te krijgen schroef ik vier plaatringen op het blad. De magneten hebben elk een trekkracht van 19 kg! Ik hoop dat we het gasstel gemakkelijk weer loskrijgen als we buiten willen koken. Ik zie de wagen al heen en weer schudden. Haha!
's Middags ben ik even gaan bijpraten met een hulpbehoevende. Daarna ben ik via de loods (ik had net te veel teruggebracht) naar een ander adres gereden om daar alvast de gft bak buiten te zetten.
Ik ben tot een uur of vier 's middags met andere dingen bezig geweest. Vanaf vier uur en morgen de hele dag gaan we de boel afwerken. Ik schrijf weliswaar 'we', maar Sonja gaat weer een dagje wellness doen met een bewoonster van het pleintje. Dus het zal op mijn en Fenna's schouders neerkomen. Voor Fenna een hondenbaan. Arm beest!