donderdag 7 juli 2016

Home made spoelbakje

Tja, we zijn nog even bezig hoor. Maar het werk vordert gestaag. Dat horen we voornamelijk van de mensen die van tijd tot tijd een kijkje komen nemen. Omdat we geen lade onder het aanrechtblad willen opofferen vanwege een spoelbakje, komt het op een plateautje te staan. Leuk bedacht, maar het moet ook nog ontworpen en gemaakt worden.
Dankzij het speciale gereedschap van zoon Ben is het aanrechtblad gisteren keurig recht gezaagd en gemonteerd. Ben heeft ook gelijk het kleinere blad voor de andere kast waar het gastoestel op komt te staan, gezaagd. O ja, en ook de balken voor de vliering op zolder. Die zijn ook mooi verstek gezaagd! Nogmaals bedankt!!
Het restant van het aanrechtblad heb ik gebruikt voor het plateautje voor het spoelbakje en het kraantje.
Ik heb het niet recht toe recht aan gezaagd, maar met een ronding erin. Dat breekt al dat rechte, hoekige gedoe een beetje. Een mooie ronding is ook niet verkeerd. Het was een leuk precisiewerk, dat me weer een paar uur van de straat heeft gehouden. Het plateautje is zo ver, dat het op het aanrechtblad gemonteerd en afgewerkt kan gaan worden. Bij het aanrechtblad waren twee stukken fineerband geleverd, die op de afgezaagde kanten geplakt kunnen worden.
Daarna is het aansluiten van de watertoevoer, -afvoer en het kraantje aan de beurt. Maar dat doe ik niet meer vandaag, want er is ander werk aan de winkel.