vrijdag 8 juli 2016

Soms zit het tegen

Vandaag liep het anders dan verwacht. Ik dacht nog wat in de camper te kunnen doen, maar het zat flink tegen. De afvoer van het spoelbakje heeft een afwijkende diameter, 19 mm buitenkant. De vorige eigenaar heeft er een qua diameter te grote ordinair gele waterslang opgezet. Geen gezicht en de kans op lekkage was groot.
Peesrail
Na een zoektocht in verschillende winkels kwam ik toch weer op die gele slang uit. Ook een stuk leiding uit de loods van Ben bood geen oplossing. Omdat ik ook andere dingen te doen had, kwam ik pas tegen een uur of vijf tot de slotsom, toch maar in de campingzaak een afvoerslang te gaan kopen. Die slang heeft een diameter van 20 mm. Al met al vormde de afvoer een showstopper vandaag. Morgen weer een dag.
Toen ik de frituurpan aan het schoonmaken was, kwam de overbuurman langs. Wat denk je? Heeft meneer een mooie etui-luifel voor ons! Gelukkig moet dat ding ook aan een peesrail gehangen worden. Ik had namelijk vanmorgen al wat aluminium profielen gekocht om een luifel aan de wagen te maken. Natuurlijk een peesprofiel, maar ook een kokerprofiel van dezelfde lengte. Het peesprofiel ga ik met popnagels vastzetten op het kokerprofiel. Vervolgens monteer ik het geheel tegen de wagen aan. Daarbij ga ik gebruik maken van zes bestaande bevestigingsbouten.
Kokerprofiel
Om de boel waterdicht te krijgen gebruik ik tussen de beide profielen kit en tussen de carrosserie en het kokerprofiel een rubberen lint.
Vanmiddag ontving ik de trafo die het 12 volt circuit zal gaan voeden. Die gaat er ook komende week op inclusief wat testen.
Maar voordat het zover is, zal ik toch eerst de afvoer van het spoelbakje in orde moeten maken.