zaterdag 9 juli 2016

Nog een week te gaan

Nou ja, dat zeg ik wel, maar eigenlijk heb ik niet een echte einddatum voor het klussen aan de camper. Vanmorgen ben ik op de fiets gesprongen om de afvoerslang te gaan halen. Vanaf het moment van thuiskomst tot ongeveer half vijf ben ik in de camper bezig geweest. Ik mag wel zeggen, dat de werkzaamheden als een speer verliepen.
Als eerste heb ik het spoelbakje geplaatst. Eindelijk, na dat gedoe met de afvoer. Toen ik even onder de wagen lag voor de afvoer, viel me op dat een rubber waarmee de einddemper van de uitlaat is opgehangen veel scheurtjes vertoonde. Oeps!! Ik heb maar gelijk Mike op pad gestuurd.
Na de spoelbak ben ik met de transformator aan de slag gegaan. Het aansluiten was een fluitje van een cent : twee maal voor het 12 volt circuit en het snoer met stekker voor de 230 Volt voeding. Bijna alles werkte. Bijna, want de waterpomp draaide als een tierelier, maar er kwam geen water uit de kraan. Na wat zoeken en het gebruik van een nieuwe pomp, kwam ik tot de conclusie dat de pomp te weinig waterdruk leverde om het kraantje op het plateau te kunnen bereiken. Ergo, een sterker pompje.
Ik heb gelijk maar de schoonwatertank leeggemaakt en verwijderd. Die gaan we eerst goed schoonmaken, om te voorkomen dat we misschien enge, onzichtbare beestjes in ons lijf krijgen, die ons gezonde systeem willen slopen. Je weet maar nooit.
Daarna ben ik de resterende luikjes in de bagagebakken gaan maken. Die zijn ook klaar, zodat we straks ondanks het 'vaste' bed toch gebruik kunnen blijven maken van die ruimten.
Rest nog het definitief plaatsen van de trafo, het afwerken van de kookkast en wat kleinere zaken, zoals het kitten en afwerken van randen. Ik ga ook nog voorzieningen treffen om te voorkomen, dat bij krachtig remmen de lades door de auto en misschien wel de voorruit vliegen.
Dan is er nog de buitenkant. Daar ga ik de peesrail maken, zodat we de gisteren ontvangen luifel kunnen gaan uitproberen.
Me dunkt, dat moet toch in een week tijd lukken? Daarna komt de 'Gebruikersacceptatietestfase'. Ook wel vakantie genoemd.