zondag 17 juli 2016

Nog uit de vorige eeuw

Nostalgie
Zit ik daar achter het stuur met een usb stick en wat cd's te staren naar een radio van een bekende gloeilampenfabriek in het zuiden des lands, waar nog een cassettespeler (huh, wat is dat?) in zit. De tijd stond even stil.
Afgelopen dagen hebben we weer aan de camper gewerkt. De watertank is gereinigd en zit weer op z'n plaats. We hebben stromend water, een mooi comfortabel bed en een werkend gasstel dat met magneten muurvast zit op de keukenkast. Allemaal erg leuk en zinvol, maar er hoort natuurlijk ook muziek bij. De oude autoradio is er een met zo'n handgreep. Daarmee kan je hem uit de slee trekken en geluidloos rondlopen. Nieuwsgierigen zien dan in het dashboard een gapend gat zitten.
Ik ben maar eens achter de pc gekropen en op zoek gegaan naar een moderne radio. Een met cd speler en usb ingang. Wat denk je? Hier in het Drontense bood iemand zijn Pioneer autoradio aan voor weinig. Met cd speler en usb. Dat weinig werd nog minder, toen ik een bericht stuurde. Nu voor (minder) geld en gelijk ophalen. Meneer vond het goed.
Op de fiets peddelde ik naar de noord kant van het dorp. Toen ik had aangebeld, deed een jongeman de deur open. Een hondje nam zijn kans waar en rende naar buiten. De radio-meneer rende scheldend achter hem aan. Het beestje genoot zichtbaar van het spelletje. Meneer zichtbaar niet.
Ik floot, het hondje keen mijn kant op en ik riep vervolgens  : "Hier!" Of je het geloven wilt of niet, het beestje kwam naar mij toegerend en hupsakee de gang weer in. Radioman keek mij verbaasd aan. Net als zijn vrouw. Toen ik in de huiskamer stond sprong het beestje tegen mij op. Ik gebaarde het dat niet meer te doen en zei intussen dat we ook een hond hebben. De transactie verliep vlotjes en ik reed weer richting huis.
Daar heb ik de oude radio uit- en de modernere ingebouwd. We zagen toen ook, dat de radio aansprong zonder dat het contact aangezet was! Dat was ons bij die oude niet eens opgevallen. Niet veel later klonk onze muziek door de camper.