woensdag 13 juli 2016

De zomerschilder -2-

afdruk verfblik op mijn workmate
Er wordt flink geklaagd over de werkwijze van de schilders. Zoals gezegd gebruiken ze geen kleden en dergelijke. Erger, ze deponeren hun verfblikken en gereedschap gewoon op het aanwezige tuinmeubilair! Overal zit verf op. Ze proberen dat wel schoon te vegen, maar de verf trekt in het kunststoffen materiaal. Tijdens regenbuien staat de verf en het gereedschap gewoon onafgedekt onder de douche. Hier en daar ligt schuurpapier en afplaktape op straat. Wie een verfblik werpt in hun bestelbus, weet met wat voor vaklui hij/zij te maken heeft. Het is alsof er heel veel verfblikken naar binnen zijn geworpen. Wat een bende! Maar ach, het is toch maar een busje (lees : visitekaartje) van de zaak.
Zelf hebben we maatregelen getroffen, door spullen af te dekken. En dat was maar goed ook. Na vertrek van de schilderskwasten zagen we de verf van de kozijnen druipen! Hun werkwijze doet me denken aan het 'tjettten' zoals ze dat in het leger doen. We gaan ons niet beklagen over dat geknoei. Dat laten we maar aan anderen over.
We hebben ons wel beklaagd over de voordeur. Die zat vol blaadjes en zand. Een van de schilders heeft de deur opnieuw geschuurd en weer gelakt. 't Ziet er nu beter uit.