zondag 3 juli 2016

Passen en meten

Gisteren besloten wij toch een kast om te ruilen voor een iets kleinere. Die (keuken)kast komt dan bij de schuifdeur en wordt ons kookeilandje. We hebben gekozen voor een kookplek bij de schuifdeur vanwege de warmte, die een kookpartij afgeeft. Maar ook omdat we het gasfornuisje dan gemakkelijk buiten kunnen gebruiken. Een kwestie van een langere gasslang erop zetten. Vanwege het rekenwonder bij Ikea, dat druk met de computer stoeide, kreeg Sonja een lade te veel mee. Moeilijk hoor, de maten van frontjes van de lades bij elkaar optellen tot je 80 cm hebt. Maar ach, één fout is toch een fraaie 9 zal ik maar denken.
De grotere kast staat inmiddels op z'n plaats in de camper. Dat ging niet zonder slag of stoot, want ik heb eerst de elektra, de afvoer van het spoelbakje en de waterslang verwijderd. Ik heb wat zaken moeten herzien, maar ben daarbij wel uitgegaan van bestaande gaten in de carrosserie. Ik heb gelijk een wandcontactdoos gemonteerd voor de koelkast en de naad waar de vloer en de wand bij elkaar komen van een rupsje kit voorzien. Zo kan eventueel water niet onder de vloer verdwijnen.
Het plaatsen van de kast ging vrij eenvoudig. Een schietloodje wees uit, dat de wand tussen het slaapgedeelte en de keuken kaarsrecht staat. Dat wandje heb ik als uitgangspunt genomen bij het plaatsen van de kast. De kast zelf bleek op 1,5 millimeter na zo goed als recht te staan. Ik hoefde dus een heel klein ietsepietsie te corrigeren. Op de kast komt een aanrechtblad met daarin het spoelbakje en erop een kraantje.
Er is nu veel meer ruimte tussen het aanrechtblad en de chauffeursstoel. Komende week ga ik verder.