zondag 24 juli 2016

Anti Rusland stemming

Ik waan me helemaal weer in de tijd van de Koude Oorlog. Er wordt hier van alles en nog wat verzonnen om Rusland zwart te maken en als een bedreiging af te schilderen. Voor mij heeft de dopingkwestie een zware politiek lading. Laten we eerlijk zijn, niet alleen de Russen houden zich bezig met doping. Er is nauwelijks een sport te bedenken waar dat spul niet gebruikt wordt. Zelfs in de politiek wordt ook flink gesnoven en geblowd. Afgaande op de besluiten en uitspraken kan dat niet anders.
Ik hoorde laatst de mislukte PvdA voorman Samsom zeggen dat Trump 'onzin uitkraamt'. Samsom zegt mij hiermee impliciet, dat ook hij de taal van het volk niet meer herkent. Men noemt die taal gemakshalve Populisme. Die taal hoef je als volksvertegenwoordiger niet te (her)kennen.
Ik hoop dat Trump de nieuwe president van Amerika wordt. Louter en alleen omdat Trump betere betrekkingen wil met Rusland, terughoudender wil zijn op het wereldtoneel en in eigen land een groot aantal misstanden wil wegbombarderen. Hopelijk wordt het dan wat rustiger op de wereld. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel landen heeft Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd? Amerika al meer dan 25. Weet je hoeveel onschuldige burgers daarbij zijn omgekomen? Even googelen aub. dan kan je zien hoe groot de bedreiging van Amerika is voor de vrede op de wereld ten opzichte van die van Rusland. Of blijf je liever een naïef, mak NAVO schaap?