vrijdag 8 juli 2016

In de war

Minister Schippers die over onze gezondheid zou moeten waken, is van mening dat er een wet moet komen die toestaat om mensen die verward zijn preventief op te sluiten. Haar voorstel geeft aan hoe weinig ze verstand heeft van gezondheidszorg. En van wetgeving. En van zichzelf. Ze is zelf namelijk heel vaak in de war. Wat dat betreft mag ze met haarzelf beginnen.
Zo links en recht lees en hoor ik over allerlei geldverslindende misstanden en graaiers in de zorg. Toch verhoogt ze elk jaar weer de eigen bijdrage in plaats van de misstanden aan te pakken. Misschien omdat haar man ook tot die categorie van graaiers behoort?
Hugo Borst heeft een open brief geschreven aan een andere politicus die ook in de war is, staatssecretaris Van Rijn. Borst is tamelijk soft in zijn houding tegenover Van Rijn. Als een staatssecretaris die over gezondheidszorg gaat zijn eigen ouders in tehuizen laat verpieteren, dan vraag ik me af of hij wel de juiste man op de juiste plek is.
De zorg is behoorlijk ziek. Borst heeft dat goed verwoord. Ik hoop dat meer BN'ers gaan protesteren. Misschien dat er dan wel geluisterd wordt er structureel zaken verbeterd gaan worden. Voor de patiënten. Alleen voor de patiënten.