woensdag 1 juli 2015

Aan het water

...ik viel er zomaar in....
Vanmorgen zijn we eerst in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de gemeente Dronten. Het ging over de manier waarop wij (namens de senioren hier) het ons toegewezen budget zouden willen besteden. We geven de voorkeur aan het spreiden van de besteding in plaats van in één keer. We hebben verteld over de gezellige bijeenkomsten en dat de onderlinge samenhang sterk verbeterd is. Ook de sociale controle wordt als plezierig ervaren.
Men had niet eerder een dergelijk verzoek ontvangen. Aan de andere kant vond men het wel erg interessant hoe wij in onze buurt bezig zijn. Vooralsnog staat men niet onwelwillend tegenover een flexibeler besteding zolang die neit botst met de spelregels rond het bewonersbudget.
...hebbes...
Na thuiskomst hebben we auto ingeladen en zijn we met Fenna naar het Veluwemeer gereden. Je kon merken dat het nog geen vakantietijd is, want het was daar opvallend rustig. Het deel waar honden toegestaan zijn kent geen zandstrand maar een grasveld. Des te beter, want aan dat gekriebel tussen mijn tenen en het geknars tussen mijn tanden heb ik een hekel.
synchroon plonzen
Fenna heeft zich uitstekend vermaakt. Later kwam er een jonge Mechelse herder bij, maar die werd door Fenna geregeld afgepoeierd. Er stond een flinke wind, maar het aantal passerende boten dat zeilde was op één hand te tellen. De rest was voorzien van een motor. We hadden het kooktoestelletje mee, en dus was er thee en 's avonds soep. Tegen een uur of zeven in de avond zijn we weer naar huis gegaan. Toen de achterdeur openging, leek het alsof we een koelkast betraden!
Nadat Fenna haar avondbrokken had genuttigd plofte ze neer en viel in slaap.