donderdag 30 juli 2015

Over heg en steg

Vanmorgen zijn Sonja en ik het pleintje opgegaan. Er groeide her en der veel onkruid en de hegjes waren nogal hoog geworden. Werk aan den winkel!
Ik heb eerst de heggenschaar gepakt en ben selectief aan de slag gegaan. Daar waar het erg hoog was geworden, ging de schaar in. Terwijl ik de boel kort snoeide, ruimde Sonja het snoeiafval op. Daarna was het onkruid aan de beurt. In mijn optiek bestaat onkruid niet. Men heeft ooit in de natuur een selectie aangebracht tussen wat men mooi en/of leuk vindt en wat niet. Jammer, want ook tussen het onkruid bevinden zich mooie planten en bloemen.
Hier groeide het ongewenste groen vooral tussen de tegels. Dus dat was plukken en trekken geblazen. In de meeste gevallen met succes. Af en toe moest het mes en/of de schraper ingezet worden. We zagen relatief veel mierennesten. Halverwege de ochtend werden wij beiden getrakteerd op koffie met koek door een andere bewoner. Vandaag worden ook de gft-containers geleegd, dus de boel is gelijk helemaal opgeruimd. De eerste slag is gemaakt. De mensen kunnen elkaar weer zien. We willen binnenkort de boel verfijnen, zodat alles er weer mooi bijstaat. We steken er niet te veel energie in, want nog dit jaar worden de plantenbakken opnieuw ingericht. Wat me opviel toen ik door een van de steegjes tussen de woningen liep, was de hoeveelheid kattenpoep. Gewoon op de bestrating! Wat een viezigheid!