zaterdag 4 juli 2015

Hot, hot, hot!

Het valt me nu pas op dat in deze seniorenwoning bij hoge temperaturen, zoals deze week, de boel flink uitzet. Vooral de deuren en/of kozijnen. Sommige klemmen, terwijl andere kuist soepeler draaien. Een slaapkamerdeur ging niet verder dan driekwart open. Dan kwam ie met de onderkant tegen de vloer tot stilstand. Nu gaat de deur helemaal open!
's Morgens zetten we de ramen en deuren open, zodat er een frisse wind door het huisje kan waaien. Door de belabberde isolatie is het hier dus ook snel warm in huis. Vooral op zolder. Op de zolderkamer zit weliswaar een dakraam met zonwering, maar er staat op diezelfde zolder ook een cv ketel te branden. Niet voor de cv maar voor warm water. Het dakraam ligt op het zuiden, aan de achterzijde. Aan de noordkant, de voorzijde is geen ventilatiemogelijkheid. We hebben een halfjaar geelden een aanvraag ingediend om daar een klein zolderraam te mogen plaatsen. Die aanvraag is goedgekeurd, maar nu het raam zelf nog. Zoals je begrijpen zult, willen we liever niet zelf geld stoppen in deze huurwoning. Dus dat dakraampje moet komen aanwaaien. Haha! Als ik de verhuurder zou vragen om zo'n raampje te installeren, dan gaat ie gelijk weer de huur verhogen. En daar zitten we niet op te wachten.
Eigenlijk zou ik de architect die dit huis bedacht heeft een week op zolder moeten laten slapen. En 's winters een week op de bank. Kan ie voelen wat ie vanachter zijn bureautje verzonnen heeft. Kunnen we hem gelijk al die andere misstanden laten zien.