maandag 20 juli 2015

De bekende weg


Dordrecht met de Ark (links)
Rijden door Nederland staat voor mij als rijden door mijn geheugen. Ik passeer allerlei plaatsen, die herinneringen bij mij oproepen. In de meeste gevallen hebben die te maken met mijn afgesloten loopbaan.
Zaterdag reden wij van Dronten in de Flevopolder naar Hulst in Zeeland. Voor onze begrippen een hele afstand. Maar het is maar een paar honderd kilometer. Op die route werd ik aan veel zaken uit het verleden herinnerd.
In Biddinghuizen kwam ik voor zowel privé als zakelijke redenen. In dat dorpje woonden klanten van ons, ten tijde van de tweewielerwinkel. Daar staat ook de caravan in de stalling en daar woont de schoonfamilie van onze zoon.
Zeewolde ken ik vanwege mijn werk voor de Flevolandse bibliotheken. Dan duurt het even voordat we op de A27 zijn. De N305 is aanzienlijk verbeterd met dubbele rijbanen waar 100 gereden mag worden. Dus dat schiet lekker op.
Op de A27 passeren we de afslag van Hilversum, waar familie woont. En waar ik bij een tennisvereniging terechtkwam, die wilde automatiseren. Ik kwam ook bij een softwarehuis terecht dat zich bezighield met logistieke vraagstukken en met SAP werkte.
Dan komt Utrecht. Tja, daar kan ik een boek over schrijven. Ik werkte daar bij het BSO van Eckart Wintzen. Een zeer leerzame periode. Maar ook bij de Puem (Provinciaals Utrechtsse elektriciteitsmaatschappij) en soms kwam ik daar bij de Rabobank, beide op de Croeselaan.
We passeren de Lek, ook bekend. En weer later, als we de A27 verlaten richting Gorinchem (daar was trouwens ooit ook een werkplek van mij toen ik aan een assurantiepakket voor tussenpersonen werkte), zie ik een bord met de naam Schoonhoven dat aan de eerder genoemde rivier ligt. Daar hebben we 17 jaar gewoond. Vervolgens over de A15 Hardinxveld waar ik een servicesysteem heb bekeken en dan Sliedrecht. Daar heb ik in anderhalf jaar de administratie van een groenbedrijf op een beperkte Apple omgeving omgezet heb naar een volledige MS Windows omgeving inclusief de implementatie van een financieel (AFAS) en een groenvoorzieningspakket van een bedrijf uit Boskoop. 
Dan zakken we af via de N3 (Papendrecht voor een Personeelsinformatiesysteem) over de A16 richting Roosendaal, waar we familie hebben wonen. Ik ken die omgeving alleen van de Wouwse Plantage, waar ik i.s.m. de Bovag een paar demo’s heb gegeven van een softwarepakket voor tweewielerbedrijven.
Dan houdt het zo’n beetje op, want blijkbaar was verderop de automatisering nog niet uitgevonden of ze hadden nog niet gehoord van mijn specialiteiten. Haha! En dan heb ik natuurlijk ook nog op andere locaties in ons landje gewerkt.