zondag 19 juli 2015

Scheisse!

Op de flink verouderde camping die wij als eerste in Duitsland aandeden, vond de eigenaresse het geen probleem honden los te laten lopen. Dat lijkt aantrekkelijk, maar dat hangt af van de regels en het fatsoen van de betreffende hondeneigenaren.
Haar eigen hond loopt ook los. Jammer dat her en der op de camping flinke hondendrollen lagen. Zeg maar van het formaat van de gemiddelde Bulgaarse bouwvakker. Maar in dit geval duidelijk afkomstig van een grote hond.
Een andere hond, een bruin vuilnisbakras, ging geregeld op avontuur over de camping. Het was een jonge reu, die wat last had van zijn hormonen. De eigenaar was in geen velden of wegen te bekennen. We hebben het beest herhaaldelijk weggejaagd, omdat hij vanwege Fenna’s aanwezigheid zijn poot tegen de tent wilde optillen. Op dat soort gezeik zitten we niet te wachten, dus joegen we hem weg. Later was er een korte schermutseling tussen de aangelijnde Fenna en dat loslopende mormel. Sonja heeft Fenna maar losgemaakt, toen de jonge reu bleef aandringen. Gevolg was een korte vechtpartij. De eigenaar was toevallig in het sanitairgebouw. Hij riep zijn hond en zonder een excuus voor het ongemak, liepen beide mormels weer weg.
Over de aanwezigheid van hondenpoep, ook vlak voor de caravan, heb ik me beklaagd. Ik bedoel maar, wij laten Fenna buiten de camping uit en ruimen de boel op en zelf hebben we dan last van andere honden, die nota bene op de camping hun behoeften doen en laten liggen. Ik begrijp nu steeds beter waarom er minder gasten komen.