zaterdag 11 juli 2015

Pech en superservice!


Voor elk vertrek en na elke tussenstop controleren wij de verlichting van de caravan. Als we stoppen om te pauzeren, trek ik de stekker van de caravan eruit. Ik ga er vanuit dat de koelkast anders via de constant-stroom aansluiting de accu leeg zal trekken.
Helaas gebeurde het na de lunchpauze, dat de stekker losgeschoten / -getrokken is. Dat arme ding heeft zo’n 6 km over de grond gesleept en gestuiterd. Gevolg was dat twee polen (nb. Zonder hoofdletter!) afgesleten en deels afgebroken waren. De remlichten en de linker richtingaanwijzer deden het zodoende niet meer.
Bij het eerste tankstation, Tankstelle Mühlenbeck in Einbeck, verkocht men gelukkig een 7 polige stekker. Ik haalde opgelucht adem en begon de oude te vervangen.
Toen dat klusje geklaard was deed er zich een ander probleem voor : in de stekkerdoos van de trekhaak was een aansluiting naar binnen gedrukt. Of wel : kapot! Omdat bij het tankstation ook een kleine werkplaats was, besloot ik de monteur, een oude vriendelijke man (Herr Ditmar Strohmeier?), om advies te vragen. Hij bood aan de boel te repareren; een aanbod dat ik graag aanvaardde.
Hij ging zeer grondig te werk. Tijdens het doormeten van de stekkerdoos aan de trekhaak, vroeg hij mij of we soms problemen hebben met de richtingaanwijzers. Ik vertelde hem over het nukkige gedrag van de installatie. Met de caravan geen problemen, met de aanhanger en de fietsendrager wel en soms niet. Afhankelijk van het hulpmiddel dat aangesloten is. Dat kon wel eens kloppen, volgens hem. Hij liet met een schema zien, dat de draden in de doos niet correct waren aangesloten. Hij zei ook dat er helemaal geen constant-stroom aanwezig was. Dus dat jarenlang telkens eruit trekken van de stekker  vanwege de koelkast had geen enkele zin! Hahaha! De man heeft gelijk maar het hele systeem tot en met de achterzijde van de sleurhut gecontroleerd.
Na een oponthoud van 2,5 uur konden we weer vertrekken. Alle verlichting werkt nu uitstekend. Er zijn ook twee zekeringen vervangen. Die waren door de kapotte stekker opgeblazen. Al met al wilde meneer voor zijn werk slechts 10 euro laten betalen!! Maar dat vonden we toch wel heel erg weinig. We betaalden de doos en de stekker en het dubbele arbeidsloon van wat hij had gevraagd. Om hem toch enigszins het gevoel te geven dat ie ons ter wille is geweest. Wat een vriendelijkheid en wat een service!!