dinsdag 21 juli 2015

Geboeid aan de politiemotor

Een man in Almere is door een motoragent geboeid afgevoerd. De agent deed dat, omdat de arrestant diverse keren loog over zijn identiteit. Nou, jammer dan. dan maar mee naar het bureau. Maar ja, hoe doe je dat als je op de motor bent? Achterop mag niet want er is geen reserve helm voor de arrestant. Er is ook geen extra zitplaats op de motor aanwezig.
Dus dat wordt lopen. Maar heb je weleens met een motor gelopen? Ten eerste schaam je je kapot en ten tweede heb je beide handen en stevige benen nodig. Een fatsoenlijke motor weegt al snel zo'n 200 kilo. Hoewel, je kan zo'n arrestant ook aan de motor vastbinden met de handboeien en hem laten duwen. Of mee laten duwen. Maar ja, als de arrestant een kleurtje heeft, roept dat gelijk lastige vragen op die betrekking hebben op slavernij. Zelfs al duwt de agent zogenaamd mee. Een deal zou ook niets geworden zijn ; als je eerlijk zegt wie je bent, krijg je mijn pistool. Of motor.
Dus laat je hem geboeid aan de motor meelopen of desnoods rennen. Want veel donkere mensen (behalve ik) kunnen erg goed hardlopen. En dus ook hard weglopen (zelf ben ik geen wegloper). Het is maar net hoe je zo'n situatie bekijkt. Als motorrijder zou ik geen andere oplossing hebben kunnen bedenken, dan die van de Almeerse agent in kwestie. In het been van de arrestant schieten mag ook niet meer. Want dan zou ie mooi door de ambulance opgehaald kunnen worden. Schieten door zijn achterhoofd schijnt wel te mogen, maar alleen als iemand (maakt niet uit wie) beweert dat ie gewapend is. En als dat zo is en hij steekt de agent neer, dan mag de agent met zijn laatste krachten nog een schot lossen. Maar wel op een plek die de rechter straks zal goedkeuren. Anders krijgt de arrestant gelijk en de agent straf. Lastig hoor om als agent in dit landje het criminele tuig aan te mogen pakken. Voor je het weet heb je met een idiote rechter te maken.