maandag 27 juli 2015

Afscheid van de Adria

Na aankomst en na de zomerstorm zijn we begonnen met het geheel leegmaken van de caravan. Man, man, man, wat een spullen hebben we de afgelopen jaren in dat ding gestopt! Maar ja, dat krijg je als je nog kids hebt. We hebben besloten dat dit de laatste vakantie was die we met de Adria caravan vierden. Het is genoeg geweest. We kochten de wagen 12 jaar geleden nadat zijn voorganger flink beschadigd was geraakt. Die schade werd zowel in de stalling als later bij een tankstation veroorzaakt, toen een ouder echtpaar hem van achteren aanreed.
We hadden de 3 persoons Adria wat aangepast. Zo is er achterin een vast tweepersoonsbed met heuse lattenbodems en een lekker stel matrassen gemaakt. Dat ligt vele malen beter dan die losse kussens. Ik heb later ook de kachel verwijderd, zodat er extra ruimte ontstond (hoera, nog meer spullen!). De ramen van de Adria konden alle open. Dat scheelde veel tijdens de warme dagen. We hebben er veel plezier van gehad. Maar nu gaat ie dus de deur uit. Voor goed. Ik had hem een week eerder te koop aangeboden en hij was binnen een uur verkocht. Vandaag is ie opgehaald. Toen hoorden we voor het eerst dat de oplooprem niet helemaal in orde was. Nooit last van gehad. De caravan remde prima. Het was een vreemde gewaarwording de caravan na zoveel jaar te zien weggesleept te worden. Arm ding! Maar ja, ook voor caravans geldt : er is een tijd van komen en gaan.
Nu nog de voortent, luifel en uitbouw verkopen. We overwegen volgend jaar een camper(-tje) te kopen en dan de auto ook weg te doen. We maken erg weinig km's met de Matrix. De meeste ervan gaan op aan de caravan en een student. Dus die doen we volgend voorjaar ook weg. De Matrix bedoel ik dan. Tenzij een steenrijke student hem wil overnemen. Dan blijft ie in de familie.