zondag 5 juli 2015

Vakantieplannen maken


trektocht 2007
Ik heb een zeer gedetailleerde kaart van Duitsland voor me liggen. We zijn van plan een trektocht door Duitsland te maken. Dat hebben we een keer eerder gedaan, eind jaren 90 nadat we uit Denemarken waren vertrokken. In plaats van richting huis, zijn we naar het zuiden afgezakt. Via allerlei leuke campings kwamen we bij de Ederstausee terecht. Vandaar zijn we geleidelijk weer terug gereden naar de grens.
Dit jaar willen we meer door het voormalig Oost Duitsland rijden. Onze voorkeur gaat uit naar SVR campings. Kamperen bij de (voormalige) boer. Al zoeken op de website en kijkend op de grote kaart van Duitsland stippel ik de route uit. Een heel gedoe, want wat ik op het beeldscherm zie komt nauwelijks overeen met dat wat ik op de Duitse kaart tegenkom. Op die kaart staan wel campings vermeld, maar niet alle. En helemaal geen boerencampings. De bedoeling is om wat meer ervaring op te doen voor komend jaar. Dan hopen we, Deo volente, een lange toertocht door Europa te gaan maken.
De caravan wordt eerst leeggemaakt. Vervolgens gaan er alleen de hoogst noodzakelijke spullen in. Geen voortent en toebehoren, maar alleen een luifel. En regenkleding. Hahaha! Er liggen ook nog veel spullen in die de kids gebruikten. Ook veel spelletjes. Ze gaan er allemaal uit, want wij spelen geen kinderspelletjes.... Natuurlijk gaat Fenna ook mee. Voor haar gaat er wel speelgoed in de bak. Een frisbee, veel tennisballen, een werpstok, een grondanker en riemen / lang touw.
Eigenlijk heb ik een volleybalnet nodig. Dan kan ik een ren maken voor Fenna. Altijd maar aan de lijn is niet leuk voor haar. Zo'n ren hebben we ook een tijd gehad vanwege de honden. Hij werkte prima.