donderdag 16 juli 2015

Campers kijken

1,50 meter te lang.....
Op z'n Hollands hoor : kijken, kijken, niet kopen. Gewoon om wat indrukken op te doen. Onze ideeën over zo'n handige camper wijken enigszins af van wat er zoals standaard wordt aangeboden. We overwegen de caravan en auto weg te doen en daarvoor in de plaats een kleine camper aan te schaffen. We gebruiken de Matrix erg weinig en de caravan staat op drie weken en wat weekenden na het hele jaar in de stalling. Als je dan zin hebt om even er vandoor te gaan, dan is het een heel gedoe. We fietsen erg veel en hebben beiden een OV kaart die het reizen met de trein goedkoper en relaxter maakt dan met de auto.
Tijdens de vakantie is er volop gelegenheid om campers te bezichtigen. De eigenaren vinden het erg leuk als een leergierig stel geïnteresseerd is in hun vehikel.
Wat ons opvalt bij de campers die we tot op heden gezien hebben, is de indeling. Die komt maar al te vak erg krap en benauwd over. Dat wordt vaak veroorzaakt door de aanwezigheid van een douche met toilet. Wij als kampeerders vinden die twee zaken overbodig. We staan altijd op campings, waar je ook een toiletten en douches hebt. Met een camper zijn we niet van plan zomaar ergens te gaan staan om daar te gaan douchen of even te gaan zitten bouten.
compact keukentje in de caravan
Er zijn ook campergebruikers die de hele dag in zo'n ding zitten. Het liefst achter een tv.  Dat is niets voor ons. Naar buiten, waar de vogeltjes fluiten! Afgaande op onze caravan, zou er alleen nog een cabine van een bus voorgezet moeten worden. De rest mag blijven zoals het was : basic en functioneel.
Van onze caravan hebben we de kachel eruit gegooid. Niet onderweg hoor, maar thuis. Dat ding gebruikten we toch nooit. Dus wat minder gewicht en meer ruimte. De camper moet van het formaat zijn, dat je nog op een parkeerplaats kwijt kunt. Handig als je tijdens de vakantie een boodschap moet doen. Maar het moet geen VW busje of Vito formaat worden. Net een slagje groter. En dan het liefst met een vast bed achterin. En o ja, het allerliefst voor héél weinig. Natuurlijk.