dinsdag 14 juli 2015

Camping Oderbrücke

Yeah!!

Naturschutz!
Zaterdagochtend j.l. zijn we dus naar de camping gereden waar we gisteren hoopten aan te komen. Rijdend door prachtig heuvellandschap legden we een korte afstand af vanaf Seeburg over de B27 Göttingen - Herzberg. Bij Hartoff verlieten we de alsmaar drukker wordende weg en draaiden de svr camping op. We werden weer in onze landstaal te woord gestaan en zeer vriendelijk welkom geheten. De camping ligt aan de Oder. De naam van het water klinkt nogal gewichtig, maar het was niet meer dan een stroompje. De Lek en de Waal zouden zich doodlachen bij het zien van deze Oder.
We bevinden ons in een beschermd natuurgebied. Fenna mag niet los als we een wandeling maken. Inmiddels is het ons opgevallen dat de bordjes die de campings aanduiden vaak slecht zichtbaar zijn. Er is ook geen melding vooraf of tussendoor. Dat betekent respectievelijk opeens in de remmen of ons afvragen of we nog wel de goede richting volgen.
De wegbewijzering is ook verre van ideaal, niet bepaald gründlich. Vaak staan grote plaatsnamen niet vermeld, zoals we dat in eigen land gewend zijn. Kleine plaatsen staan ook vaak niet op de (echte Duitse) wegenkaart. Dus je begrijpt dat het soms lastig was om de juiste route te blijven volgen. Maar mijn co-pilote deed goed werk.
We bevinden ons tegen de Harz aan. Het is hier een schitterende omgeving. Vooral voor wie van de natuur, kronkelige wegen, fietsen (toer en mb) en motorrijden houdt We blijven hier een paar nachten en dan.... zien we wel weer.