maandag 27 juli 2015

Na regen komt zonneschijn

Vrolijk stapte ik naar buiten om even per fiets in de buurt een boodschap te gaan doen. Precies halverwege de fietstocht brak de pleuris uit in de vorm van een flinke wolkbreuk! Gelukkig waren er voldoende hoge bomen die afgelopen zaterdag weliswaar flink wind hadden gevangen, maar nog fier rechtop stonden. Onder een van die bomen was een vrouw al gaan schuilen. We stonden daar redelijk droog, totdat de hemel helemaal openging. Een enorme stortbui viel dwars door het bladerdak bovenop ons. Er kwam nog een vrouw (ook op de fiets) ons gezelschap houden. Ze zag eruit alsof ze net uit de vaart geklommen was. Waarom schuilen? Natter kon ze toch niet worden?
Mevrouw 1 besloot toch maar weer op de fiets te stappen en naar huis te gaan. "Ik ben nu toch al zeiknat", zei ze, "ik waag het erop." Ik vroeg nog even of ze kon zwemmen, waarop ze in de lach schoot. Mevrouw 2, van Pakistaanse, Afghaanse of Indiase komaf (of misschien een Hindoestaanse uit Suriname),  keek mij verschrikt aan met wijd geopende grote ogen (zoals die van de wolf van Roodkapje) die schreeuwden : "Zwemmen??!!"
Ik ben maar niet begonnen over hoe laag de polder ligt ten opzichte van de rest van het land, want ik was bang dat ze dan zou flauwvallen. In die toestand kan niemand zwemmen. We besloten beiden ook maar weer te vertrekken. Ik kwam als een verzopen kater thuis. Daar stroomde de regengoot over en was Fenna enigszins in paniek. Het arme beest had nog niet eerder zoveel water naar beneden zien komen. Ergens raar dat ze wel van zwemmen houdt, maar niet van regen. Maar ja, het is een Friezin. Ik was door en door nat. Na weer in droge kledij gehesen te hebben, besloot ik alsnog de boodschappen te gaan halen. Het regende nog, zij het minder hard. Ik trok laarzen en een regenjack aan en stak de plu op. En wat denk je?
Halverwege brak de zon door! Onder een mooi blauwe lucht wandelde ik in mijn regen-outfit richting de supermarkt. In de supermarkt werd ik wat vreemd aangekeken door de aanwezige klanten. die allen wat meer  zomers waren gekleed. Ze zullen vast thuis iets verteld hebben over die grijze Aziaat die blijkbaar pas in ons land is aangekomen en niet beter weet dan dat het hier altijd regent