zondag 19 juli 2015

Terug richting Bielefeld

Na een dagje in Hulst hebben we het vandaag rustig aan gedaan. En zo vertrokken we na een goede nachtrust rond half twee in de middag richting de caravan in Duitsland. Dit keer niet over de binnenwegen via Münster, maar over de snelweg en Autobahn naar Osnabrück om daar af te buigen naar Bielefeld. Bij Osnabrück was er een kleine vertraging : we mochten vanwege werkzaamheden aan de weg maar 80 km pro Stunde fahren.
Een paar dagen eerder waren we over de secondaire wegen naar Nederland gereden. En dus reden we dwars door Münster -wat een drukte en gedoe!- en door o.a. Nijverdal -wat een idiote situatie!-. Het betreft niet alleen personenwagens, maar ook veel vrachtwagens. Als men in Nijverdal de hoeveelheid fijnstof zou gaan meten, dan zou de boel acuut afgesloten worden voor al het verkeer. Maar ja, het is maar net hoe de ambtelijke pet staat en dus mogen de Neijverthalers blijkbaar wel fijnstof happen en de Amsterdammers dus niet. Of is het een kwestie van sterke longen??
De rit over de snelwegen verliep aanzienlijk sneller dan de vorige binnendoor. Het verschil bedroeg precies een uur! Hoewel het regende, was het een aangename temperatuur om de afstand in de auto af te leggen. Fenna lag op de achterbank te maffen, totdat ze blijkbaar een bekende geur rook. Toen waren we in de buurt van de camping.
De caravan stond er keurig bij, zoals we hem hadden achtergelaten. We hebben de fietsen meegenomen evenals Fenna’s fietskar. Deze week wordt het dus Fahrrad fahren!