dinsdag 14 juli 2015

Richting Paderborn


Vanmorgen rond 11 uur hebben we de SVR camping Oderbrücke verlaten. We zijn eerst naar het zuiden afgezakt om daar voor de verandering een keer de Autobahn te nemen. Op de 38 reden we eerst richting Kassel. Bij Kassel vervolgden we onze weg naar Paderborn. Het regende soms behoorlijk en de Matrix had flink wat moeite de hele mikmak bergopwaarts te trekken. Ik heb het dan met name over de stukken waar het met zo’n 9% omhoog ging.
Af en toe werden we ingehaald door zware vrachtwagens. Maar we waren niet de enigen. We reden achter ander verkeer aan, dat ook moeite had met de klim. Maar de Matrix is een stevige doordouwer en dus bleven we gaan. Ze sleepte ons veilig door een tunnel richting Dortmund.
Nog voor de afslag naar Paderborn kwamen we in een ‘stau’ of wel file terecht. Een enorm lint van vrachtwagens dook voor ons op. Tijd om de Autobahn te verlaten. We bevonden ons dicht bij een andere afslag en besloten die te nemen. Vervolgens reden we binnendoor over de 68 richting Paderborn. Omdat de reis tot dan voorspoedig was verlopen, besloten we over de 64 via Delbrück verder door te rijden dan in eerste instantie gepland was. Gevolg was dat we doorreden richting Münster. Een voor mij bekende stad, omdat ik daar een keer een opdracht gedaan heb.
Maar zover als Münster kwamen we niet. We besloten ad hoc een camping op te zoeken. Het was al 14.00 uur en we vonden het voor vandaag weer genoeg. Een halfuur later reden we een camping op. Rust.