vrijdag 17 juli 2015

Even naar huis

Door familieomstandigheden zijn we even teruggekeerd. En wat denk je? Gedurende de vele kilometers door Duitsland, hebben we geen last gehad van verkeershufters. Krap in Nederland terug begint de ellende! Nee, ik heb het niet over de benzineprijs die ruim 20 cent per liter duurder is. Vlak na Enschede voor de splitsing A35 en A1 zie ik tijdens een inhaalmanoeuvre van mij een witte bestelbus met zeer hoge snelheid achterop komen. Hij gaat op mijn bumper zitten, zet zijn knipperlicht aan en maakt stuurbewegingen die blijkbaar moeten aangeven, dat ik moet opschieten met inhalen.
Als ie mij kan passeren duikt ie op zijn volgende slachtoffer. Nu doet ie alsof ie hem van de rijbaan wil drukken. Het is een bus van Edcor Sneltransport. Dat staat met rode letters op de bus vermeld. Nou, met dat bedrijf zullen we dus geen zaken doen.
De caravan staat nog in Duitsland op de camping. Die mocht daar tegen een gereduceerd tarief blijven staan. Zondag of maandag gaan we weer terug. Maar dan nemen we dit keer wel de fietsen mee. Die hadden we thuis gelaten, omdat we dachten dat in Duitsland een helmplicht gold. Maar die geldt alleen voor kinderen. Als helmloze volwassenen 'Kopfschaden' oplopen tijdens het fietsen, schijnt de verzekering niets te vergoeden. Eigen schuld dikke bult. Zouden we hier ook moeten doen, maar dat zal vanwege al het gepamper niet gebeuren. De fietskar gaat ook mee, want het is niet de bedoeling om Fenna te alten rennen als het zo warm is.