zondag 26 juli 2015

Een Indo in Duitsland

In Duitsland hebben we tevergeefs gezocht naar de ons zo bekende boemboes dan wel losse kruiden voor de Indische rijsttafel. In Bielefeld zag twee restaurants waar het woord Indisch aan veel gerechten op de menukaart vooraf ging. Zoals Indisches Fleisch vom Grill. Ik dacht : "Hé, saté?!" Maar bij nadere bestudering van de kaart zag ik o.a. tandoori staan. Dus betrof het Indiase restaurants.
Ook in supermarkten was niets te vinden in de zin van trassi e.d. Wel knoflook. Er was ook veel voor de Italiaanse en Spaanse keuken. Ik durfde ook niet in mijn Indo-Duits te vragen naar ingrediënten voor Nasi Goreng. Misschien werd er Nazi Göring verstaan, met alle mogelijke gevolgen van dien.
Gelukkig hadden we zelf wat meegenomen, zoals ketjap. Uiteindelijk heeft Sonja toch nasi goreng gemaakt. Zonder trassi. Hij smaakte best wel goed. Een beetje Duits, dat wel. Maar we waren ook in Duitsland. Volgende keer maar gewoon boemboes mee.