zaterdag 25 juli 2015

Terug naar huis


We waren vanmorgen vroeg klaar. Omdat de slagbomen pas na 9.00 uur opengaan, moesten we wachten. Toen het zover was en ik met de auto met caravan naar de uitgang reed en de toegangspas door de lezer haalde, bleef de slagboom van de uitgang dicht. Een gevolg van de onweersbui van afgelopen nacht. De bliksem had zijn werk gedaan.
Het duurde even voordat de boel weer werkte. Om half tien vertrokken we. Wat later dan gedacht. Eerder hadden we besloten binnendoor te rijden naar het westen. Mochten de weersomstandigheden verslechteren, dan zouden we een rustplaats of camping opzoeken en daar betere tijden afwachten. Vanwege de zoveelste wegomlegging kwamen we ongewild op de Autobahn terecht. Toch vorderde de reis vlot. Een uur later hielden we koffiepauze in de buurt van een Autohof, een verzamelnaam voor parkeerplaats, tankstation, restaurant en wasgelegenheid.
Het waaide wel aardig, maar niet hinderlijk. Pas na de pauze. toen we onze reis voortzetten, zagen we donkere wolken links van ons naderen. Niet veel later kwamen we in een heuse wolkbreuk terecht. De snelheid liep terug tot zo'n 50 km per uur. Toch waren er vrachtwagens en personenauto's die met hoge snelheid doorjakkerden. We vroegen ons af of ze soms meer zagen dan de rest.
Een automobilist besloot de mistachterlichten aan te doen. Ik schrijf 'lichten', want het waren twee fel rode lampen die opeens aangingen. Gevolg was dat veel automobilisten plotsklaps in de remmen gingen. Het liep allemaal goed af.
Bij de grens hebben we vanwege de wind ervoor gekozen toch binnendoor te gaan rijden. Dat bleek een goede keus. Het rijden was niet zo vermoeiend, omdat er minder wind stond. We waren mooi op tijd weer in Dronten, want een half uur later stak een flinke storm op. Maar toen zaten wij al op de bank uit te blazen.