zondag 24 maart 2013

Wifi or not Wifi?

Alsof de duvel ermee speelde : nadat ik de contactdoos had geïnstalleerd om het glasvezelmodem aan te sluiten,ontving ik een doos van Lijbrandt. Daarin zaten spullen om de tv aan te sluiten. Ik ben eerst maar de kabel gaan aanleggen. Weer zo'n klus die bij mij de bekende vraag opriep : waarom zit er in een woning geen standaard goten en/of bekabeling? Dat geldt trouwens ook voor mijn stereo installatie en speakers. Of maak alles draadloos, ook mijn tv.
Maar goed, de kabel ligt er. De tv aansluiten is verder een fluit van een cent.
Toen ik echter aan het internet verhaal wilde beginnen, zag ik dat ik een draadloze router nodig heb, als ik meer dan één pc wilde aansluiten. Wel raar zeg. Op dat glasvezelmodem staat wel een symbool voor draadloos en toch moet ik een draadloze router aanschaffen. Het oude KPN modem is wat dat betreft moderner en gemakkelijker : een kwestie van softwarematig aanhaken en hup : internetten.
Toen ik in de MyCom winkel naar een draadloze router vroeg, zei meneer dat ik zo'n ding in mijn situatie niet nodig heb."Staat er geen Wifi symbooltje op dat modem?", vroeg hij verbaasd. Ik antwoordde : "Jawel, maar blijkbaar niet" (of zoiets, want ik snapte er ook niets meer van). Op mijn pc en laptop had ik geen nieuw draadloos netwerk gevonden. Meneer adviseerde mij toch nog eens goed te kijken, alvorens geld uit te geven. Een zeer klantvriendelijke houding, al zeg ik het zelf. Dus ik weer naar huis. Nog eens de boel gecontroleerd en op internet nagekeken. En ja, er moet toch een draadloze router tussen! Wat een ongein. Dus weer naar de stad. Als ik de router geheel volgens de regels en documentatie heb aangesloten, zie ik wel een nieuw draadloos netwerk. Maar wat ik ook probeerde, ik kreeg geen verbinding. Dat was met de KPN box anders. Na het ingeven aan de netwerksleutel, blijft ie zoeken tot ie ermee ophoudt. Gelukkig kwam mijn zwager en persoonlijk systeembeheerder langs. Maar ook hem lukte het niet om de draadloze router verbonden te krijgen. De bekabelde situatie deed het wel. Plug and play staat op de doos. Dat plug ging dus wel,maar dat play blijft beperkt tot mijn eh..... extern wormvormig aanhangsel zal ik maar zeggen.