woensdag 6 maart 2013

Buitenhof in Lelykstad


Pergola zonder bord
Wat lelijk!
Wat een weer zeg! Lekker genieten op de fiets. Zelfs mensen die ik enkel van achter een autoruit voorbij zie komen, klimmen op een fiets. Voorjaarsgekte of gewoon eindelijk eens gezond bezig zijn? Wie zal het zeggen. Rijdend over de Runderweg kreeg ik op de fiets alle gelegenheid om even goed rond te kijken. Ik weet dat daar een villapark is, vlak langs de snelweg A6. De entree is opvallend. Een soort super-pergola als poort. Ik miste een uithangbord met de naam van het park.
Een eindje verderop beklim ik zonder doping het viaduct over de A6. Als ik nog even achterom kijk, zie ik een grauwe betonnen muur. Die fungeert waarschijnlijk als een soort geluidswal om de dure woningen in de luwte te houden. eerlijk gezegd doet die muur me denken aan de PIL hier in Lelystad. Alleen ontbraken prikkeldraad en lampen.
Wat een lelijkheid en wat vreemd dat de bewoners dat pikken. Typisch weer zo'n voorbeeld van Lelykstad.  Toen ik daar zo stond te kijken, wist ik meteen wat er op dat bord aan die pergola zou moeten staan. Ik zeg niets, vul het zelf maar in.