woensdag 6 maart 2013

Leve het huishouden!

Eigenlijk stelt het huishouden weinig voor. Oké, de klussen zijn niet altijd even leuk, maar dat is een kwestie van zelf een leuke invulling eraan geven. Met een chagrijnige kop iets vervelends doen, maakt de klus tien keer erger. Als ik bijvoorbeeld de was doe of ga strijken - ja dames, ik ben van alle markten thuis-, dan vind ik muzikale begeleiding geweldig. Op de tonen van de muziek doe ik meezingend of fluitend mijn 'rotklus'. Als ik op de computerkamer ben, dan zoek ik YouTube op en selecteer ik een afspeellijst met gevarieerde muziek. Sommige zijn zo lang, dat ik voor de hele wijk zou kunnen strijken. Maar helaas doe ik ook graag andere leuke dingen.
De badkamer uitsoppen is voor mij net als de motorfiets poetsen. Zelfs voor het schoonmaken van de wc draai ik mijn hand niet om. Met wat chloor, dat ruikt zo lekker fris.
Ik houd niet van onnodig werk. En ik houd er ook niet van om andermans rommel op te ruimen. Dus wat niet in de wasmand ligt, wordt niet gewassen. En wie het aanrecht schoon aantreft, laat het ook weer schoon achter. Of wel : ruim je eigen rommel op! Laatst hoorde ik : "Hé, is mijn sportshirt niet gewassen?" Reden voor mij om te vragen: "Hé, sinds wanneer is een sporttas een wasmand?"
Onnodig werk is bijvoorbeeld ook het vouwen van bepaald wasgoed. Ik hang veel aan een hangertje op. Zoals sweaters en vesten. Lange broeken idem dito. Het wordt anders proppen op die paar legplanken. Bij mij is de maandag niet de wasdag. Ik verspreid de was doen over twee á drie dagen. Anders wordt het een rot klus die binnen een bepaalde dag geklaard moet worden. Natuurlijk zijn er wel degelijk rot klussen. Zoals een crematie of begrafenis bijwonen.