dinsdag 5 maart 2013

Voetbalruzie in Dronten

Afgelopen weekend hoorde van een ruzie tussen twee amateurvereningen in Dronten : ASV Dronten (waar Tim zijn voetbalcarrière gestart is) en de Reaal . Van beide is ASV de oudste. Reaal is later ontstaan, nadat een aantal ASVD leden een egen vereniging oprichtte. Reaal speelt in de zondag- en ASVD in de zaterdagcompetitie. Nu heeft Reaal besloten ook op de zaterdag te gaan spelen. In het vrij christelijke Dronten is de animo  om op zondag te voetballen en/of voetbal te gaan kijken sterk teruggelopen.
Niets aan het handje zou je denken, ware het niet dat bij de oprichting van Reaal harde afspraken gemaakt zijn met ASVD over onder meer de speeldagen.
Het is wat mij betreft een onsportieve en onfatsoenlijke daad van Reaal om eenzijdig hierin verandering aan te brengen. De vereniging doet dat met als reden dat die afspraken verouderd zijn.  Daarmee voegt Reaal een nieuw element toe aan het fenomeen 'overeenkomst'.
Aan de andere kant wie wil er nou voor zo'n onsportieve vereniging voetballen, die ook nog afspraken als vrijblijvende uitspraken hanteert? Niemand toch? Of....?