vrijdag 8 maart 2013

Het Vogelvrouwtje -3- (slot)



Het Vogelvrouwtje timmert ook geregeld aan de weg. Ze roept anderen op om haar te steunen. Vooral in de wintermaanden als het lang vriest. Haar oproepen zijn niet zonder succes, want ze ontvangt financiële steun (donaties van 1 tot 10 euro of heel soms meer) of krijgt hulp in natura. Vogelzaad, rijst, brood, broodkruimels, bananen en zelfs aardappelpuree maken deel uit van haar voorraad vogelvoer.
Ze is als bekend persoon al diverse keren op radio en tv geweest om haar verhalen te doen. Deze week zit ze in de beelden die voor het nieuws getoond worden. Ze volgt kritisch de ingrepen in de natuur en laat haar stem horen. Met goed- of afkeuring. Ook lokale en regionale nieuwsbladen wijden artikelen aan haar.
Soms heeft ze het aan de stok met mensen die vogels en/of hun poep hinderlijk vinden. Of met mensen die hun hond op de watervogels laat jagen of vogelonvriendelijke maatregelen treffen, zoals het plaatsen van pennen en/of spannen van draden. Soms heeft ze ruzie met officiële instanties, waarvan ze vindt dat ze hun werk in de natuur niet goed doen. Haar verontwaardiging is dan groot. Kom niet aan de vogels, want dan kom je aan Ellen!