dinsdag 26 maart 2013

Plug en (snel naar de) Plee

Het is nog steeds aanmodderen met mijn glasvezel. Eén computer direct op het Lijbrandt modem aansluiten is geen probleem. Dan doen alle drie de computer het prima. Maar meerdere lukt niet. Het draadloos modem, dat ik (op advies) aangeschaft heb, geeft een zeer zwak signaal af en de kabelverbinding werkt niet. Of beter : op één desktop pc wel, maar op de twee laptops niet. Ook de smartphones pikten geen signaal op. Het netwerk zelf is wel zichtbaar, maar zoals gezegd met een zwak signaal. Nog zwakker dan dat van andere in de omgeving. Het verbinden loopt vast na het ingeven van de wpa code. Dan blijft de computer hangen.
Ook het resetten van het draadloos modem leverde niets op. Mijn privé systeembeheerder kwam er ook niet uit. Hij verdenkt het draadloos Sitecom modem ervan niet goed te functioneren. Aan de bekabeling ligt het niet.
Vandaag heb ik een eenvoudige router geplaatst en de aanwezige bekabeling gebruikt om de 3 computers aan te sluiten. De desktop doet het wel, de andere twee krijgen geen verbinding. Grrrr! De beide laptops kunnen beide soorten verbindingen niet opzetten. De desktop alleen geen draadloze.
Twee draaien onder XP en een onder Windows 7. Alleen de desktop met XP doet het dus bekabeld, zowel via het draadloze modem als via de router. En hoe! Zeer snel, zo snel zelfs dat ik er soms wat zenuwachtig van word. Hahaha!
Als ik de bekabeling aan het 'oude' KPN modem koppel, doen alle computers het. Ook draadloos. Ik heb zelfs IP adressen ingevoerd en automatisch laten toewijzen. Ik lijk zelf wel een netwerkbeheerder in plaats van een gebruiker. Vanmorgen maar eerst het Sitecom modem terug naar de winkel. Plug en play? Op dit moment Plug en dan snel naar de Plee. Pfffff!