dinsdag 19 maart 2013

All inclusive

Ook goed voor je relatie...
Als leidinggevende weet ik dat je ook het nodige aan shit over je heen krijgt. Dat hoort erbij en eerlijk gezegd ik heb er nooit wakker van gelegen. Als projectmanager weet ik dat ik niet iedereen tevreden kan stellen. Er zullen altijd klagers zijn. En niet iedereen hoeft mij aardig te vinden. Dat scheelt mij ook veel aan tijd en energie.
En dan zijn er ook nog mensen die graag mijn baan zouden willen hebben. Want zo gemakkelijk veel geld verdienen is toch het mooiste wat er is, nietwaar? Als ik met vakantie ga en er is sprake van zo'n iemand die mijn werk graag wil doen, dan schuif ik hem dat in de schoenen. En ja hoor, zodra ik weer terug ben is die ambitie verdwenen. Louter vanwege de negatieve (voor mij de uitdagende) kanten van de functie. "Wat een gezeik krijg jij aan je hoofd zeg! Niks voor mij. Voor geen goud.", krijg ik dan te horen. Ook het georganiseerd, efficiënt en effectief werken is voor velen een struikelblok. Je moet veel doen in relatief weinig tijd. Een dagelijkse uitdaging. Net als een jongleur die 12 borden op stukjes draaiend moet houden en toch nog zijn rust weet te pakken voor koffie, een gesprekje en lunch. Ik doe veel op basis van mijn gevoel. Wat is wel en wat is minder of helemaal niet belangrijk?
Ach ja, je doet het nooit helemaal goed. Altijd is er weer wat. Maar ja, dat hoort erbij als je het voortouw neemt. Zelfs als het een feestje in de privésfeer betreft. Er zijn altijd weer klagers. Mensen die langs de zijlijn staan te mauwen of met de hakken in het zand staan, maar de job liever niet zelf willen doen. Maar ik, ik doe het toch. Het hoort er allemaal bij.