dinsdag 19 december 2023

Zomaar wat

Volgens een nieuwszender komt het niet vaak voor, dat een voetballer plotseling dood neervalt. Nou, het komt veel vaker voor. Niet alleen bij voetbal, ook in andere sporten en buiten het sporten om. Maar ja, als dat soort nieuws verzwegen wordt, lijkt het exceptioneel. Een aantal artsen in Nederland heeft geconstateerd, dat sinds 2021 en 2022 er opvallend veel nieuwe klachten gekomen zijn. Ze hebben de tot dan bestaande statistieken in hun praktijk flink veranderd. Het gaat om trombose bij jongeren,  dwarslaesie n.a.v. auto-immuun aandoeningen en andere kwaadaardige aandoeningen bij jongeren. Het is hen ook opgevallen, dat mensen die meer dan eens gevaccineerd zijn tegen corona vaker en langer ziek zijn vanwege Covid-19.
Op de Filipijnen is tijdens een persconferentie bekend gemaakt, dat er sprake is van een sterk verhoogde oversterfte. In 2021 was er een toename met 262.000 doden. In 2022 met 67.000 doden. De regering gaat een officieel onderzoek starten naar de oorzaken.
 Mijn ouders hadden 7 kinderen. Tegenwoordig hebben kinderen 7 ouders. Afgezien van de eigen ouders zijn er ook nog de ouders die bekend staan als politici en docenten. Zij bemoeien zich intens met de opvoeding van kinderen, om hun stokpaardjes te kunnen berijden (= indoctrineren) over gender, klimaat, vega, asielzoekers enz.
Waarom zie ik bij Frans Timermans geen krokodillentranen voor de kinderen in Gaza?
Waarom loopt dictator (zegt publiekelijk dat hij de wet opzij schuift als het hem uitkomt en negeert moties van de TK) met bebloede handen (Irak, Afghanistan, Oekraïne, Libië, Gaza enz.) Mark Rutte nog steeds vrij rond? Net zoals mannen als Henk Kamp, Hugo de Jonge, Bill Gates, Klaus Schwab, Zelenksky, Netanyahu enz. zou ook hij op z'n minst opgepakt moeten worden wegens misdaden tegen de menselijkheid.
Waarom hoor of zie ik niets van het Rode Kruis in Gaza?
Wanneer worden de steden in Israël plat gebombardeerd?
Ed Nijpels (VVD) vond het nodig om op verzoek van de BNR (natuurlijk) even flink tegen de PVV te trappen. Nijpels was even de rol van de VVD in het bloedbad van Srebrenica en thans in Gaza vergeten. Zulke wreedheden kent de PVV niet.
Gezien de inspanningen van Von der Leyen heeft Mark Rutte dus gelogen over de toetreding van Oekraïne tot de EU. De Duitse heeft Ruttes velletje opzij geschoven. Vond Mark best fijn.
Wie als automobilist met zijn telefoon bezig is en vervolgens iemand doodrijdt, komt er bij de rechter vrij gemakkelijk vanaf. Een taakstraf en voorlopig geen rijbewijs. Zoveel is het leven van iemand waard. Wat het rijbewijs betreft : ik ben sinds 1968 slechts 2x gecontroleerd. In een ander geval met een verkeersdode is 3,5 jaar geëist. Wat zou een gezin waard zijn in de ogen van een rechter? Er zijn landen waar daders in soortgelijke gevallen voor 20 tot 40 jaar achter de tralies gaan.