zaterdag 30 december 2023

Een gezellig diner

Wat een rare week was het. Net alsof ie een paar dagen korter was dan normaal. Hoe dan ook, ik was geregeld de tel kwijt.
Omdat het de laatste vrijdag van de maand was en van het jaar, is de wekelijkse Koffietafel afgesloten met een diner. De gasten konden zich voor deelname inschrijven. Dit keer geen koffie en/of thee in de ochtend, maar een oosterse maaltijd. Onder leiding van Sonja is een inventarisatie gedaan bij een aantal Chinese restaurants en de loempiakar die op de vrijdagen tegenover de locatie van de Koffietafel staat.
De gasten konden binnen bepaalde grenzen kiezen tussen bami of nasi en wat bijgerechten. Vooraf was er een Vietnamese loempia. Hoewel het Chinees restaurant Golden City niet bezorgt, werd voor deze keer een uitzondering gemaakt! Maar ja, het ging wel om een bestelling voor zo'n 25 mensen.
Het toeval wilde dat toen Sonja voor een boodschap ging, zij tot haar grote schrik zag, dat de ontmoetingsruimte overhoop lag vanwege een verbouwing! Dat was tegen de gemaakte afspraken in. De ruimte bevindt zich in een schoolgebouw. Die is mede dankzij Sonja door de gemeente van de school gehuurd voor de Koffietafel. Het werd bekend, dat tijdens de kerstvakantie de school opgeknapt wordt. Ondanks de afspraken met het hoofd van de school over 29 december, zijn de Poolse arbeiders toch in de ontmoetingsruimte het plafond gaan slopen! Door snel te reageren heeft ze samen met haar snel opgetrommelde collega vrijwilligers de ruimte weer schoongemaakt en klaar gemaakt voor het diner.
Het diner werd een groot succes. Was het vooraf erg rumoerig, maar toen de bami en nasi eenmaal op de bordjes lagen werd het opvallend stil. Het eten smaakte dus prima. De gasten waren erg onder de indruk. Ik ook. Het was een bijzondere afsluiting van een succesvol jaar. Petje af voor de organisatie!