dinsdag 19 december 2023

Bezint eer gij begint!

In Duitsland wordt per direct de subsidie op elektrische auto's afgeschaft. Men is teruggekomen op het idee als zou een EV beter voor het milieu zijn. De achterblijvende infrastructuur (elektriciteitsnetwerk) en de feitelijke milieubelasting bij de fabricage (veel hoger dan die van de conventionele auto's) spelen daarbij een grote rol. Niet alleen de eigenaren van EV's, ook de producenten van aggregaten zijn er niet blij mee.
In ons land zijn ook veel maatregelen van kracht, die ingevoerd zijn zonder verder te kijken dan de neus lang is. Dat is net zoiets als iemand die gek is van olifanten en zo'n beest aanschaft. Daarna komt ie erachter dat Slurfie een onderkomen en medische zorg nodig heeft, ontzettend veel eet, emmers vol pist en grote drollen draait. En dat ie af en toe toetert.
Zo is het ook met het toelaten van 'asielzoekers'. Leuk hoor die geopende deur, wat zijn wij toch gastvrij! Met als gevolg grotere woningnood, stijgende criminaliteit, exorbitant hogere kosten (omdat asielzoekers en vluchtelingen bijna alles 'gratis' krijgen), toenemend racisme, onveilig gevoel en homofobie. En dan heb ik het niet over de culturele veranderingen die vreemden ons willen opleggen. Daar had vooraf goed over nagedacht moeten worden. Nu blijft men dweilen met de kraan open. Wanner komt er een slimme politicus, die de kraan dichtdraait?
Het gasloos worden valt ook onder onbezonnen politiek. De domheid regeert. In de dierenwereld zijn de sterktest en slimste de leiders. In de mensenwereld de slapste en domste. Uitzonderingen daar gelaten, maar die worden veracht door de anderen.
Ps. Stel men gaat de EV's toch maar volop wegenbelasting laten betalen. Zo'n rijdend accupack weegt al gauw 2.000 kilo. De energiekosten zijn nauwelijks lager vergeleken met die van de conventionele auto's.